02.04.19 804

Одним з основних векторів діяльності Kyiv IT Cluster є співробітництво з навчальними закладами, які готують наших майбутніх IT спеціалістів. Цими закладами є переважно університети, як здавна зарекомендовані, так і нові, державні та приватні. Мета нашого співробітництва полягає у зближенні навчальних закладів та бізнесу, якому необхідні кваліфіковані спеціалісти у різних галузях ІТ – від web development до artificial intelligence.

 

2018 рік став для нас продуктивним з огляду на розвиток у цьому напрямку і зараз, на початку 2019, ми можемо з гордістю повідомити, що підписали Меморандуми про співпрацю та партнерство з уже 5 провідними університетами України, завдяки яким наша IT індустрія сьогодні представлена талановитими та надзвичайно вмілими професіоналами, які є рушійною силою її розвитку.

 

Нашими новими партнерами стали:

·      Національний технічний університет України “Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського”, Факультет Інформатики та обчислювальної техніки;

·      Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана;

·      Державний університет телекомунікацій;

·      Національний університет “Києво-Могилянська Академія”, Факультет інформатики;

·      Європейський університет, Факультет інформаційних систем та технологій.

 

Дізнайтесь більше про ці ВНЗ на нашій освітній платформі.

 

Як це працює: університети повідомляють нам свої потреби, для реалізації яких необхідне зовнішнє фінансування, а ми, в свою чергу, робимо усе можливе, щоб встановити контакт з бізнесом, зацікавленим в інвествуванні у конкретні проекти розвитку, що принесуть вигоду обом сторонам у довгостроковій перспективі. Найбільш поширені потреби у: технічних лабораторіях та обладнання для них; стартап-хаби для студентів; допомога у створенні та проведенні вузькоспеціалізованих курсів для забезпечення студентів знаннями та навичками, що мають найбільший попит на ринку; залучення до провідних IT івентів; допомога в отриманні стипендій та грантів для перспективних студентських проектів, etc.

 

Що отримує бізнес в обмін на фінансування таких потреб? Відповідь: вірних працівників з навичками та знаннями, персонально підібраними до корпоративних вимог. Крім того, компанії, які вже беруть участь у подібних проектах, зазвичай пропонують стажування студентам з найбільшими досягненнями у їхніх “персоналізованих” курсах. Виграшна ситуація для обох сторін.    

 

Kyiv IT Cluster сподівається, що ця ініціатива сприятиме зближенню сфер освіти та бізнесу, щоб допомогти їм зрозуміти взаємопов’язані потреби один одного у більш широкій перспективі: для здорової, розвинутої та стало зростаючої IT екосистеми в Україні.

Останні коментарі

Контакти

Місто Київ, Україна

Харківське шосе 19 
6 поверх

Телефон:

(044) 338 88 58

 

Електронна пошта:

Моментальні оновлення

із життя Кластеру на вашу пошту

GEOGRAPHY